Publicat pe

Program pentru vârsta de 36 luni

Sărbătoriți a treia aniversare a copilului dumneavoastră! Felicitări! Acum vă bucurați de perioada plină de surprize în care copilul merge singur.

Copilul are deja un întreg vocabular, aleargă și se joacă plin de energie în fiecare zi, poate chiar merge la grădiniță. Este posibil să începeți să vedeți mai clar semnele atunci când copilul este obosit sau odihnit.

Copiii de vârsta aceasta care nu dorm suficient pot avea o reglare necorespunzătoare a emoțiilor după-amiaza, se pot simți iritați sau se pot opune mai frecvent când vine ora de culcare.

La vârsta aceasta, copilul dumneavoastră încă are nevoie de 11-12 ore de somn la 24 de ore. Vă recomand să mențineți somnul de după-amiază cel puțin până la vârsta de 4 ani, deoarece poate fi dificil pentru copil să stea treaz toată ziua.

Chiar dacă simțiți că are suficientă energie cât să se culce mai târziu sau să mai sară peste somnul din timpul zilei, amintiți-vă că încă are nevoie de mult mai mult somn decât dumneavoastră, iar creierul său încă se dezvoltă rapid și are nevoie de somn de calitate pentru a putea face față din punct de vedere cognitiv și emoțional la provocările zilnice.

Programul de somn recomandat pentru această vârstă arată astfel:

6.30/7.00 – ora trezirii dimineața

7.30 – mic dejun

9.30 – gustare

12.00 – prânz

1.30 pm – 3.00pm – somn de zi – ar trebui să se termine la 3pm și să nu dureze mai mult de 2 ore

3.30 pm – gustare

5.30 pm – cină

7.00 pm – rutina pentru somnul de noapte

8 pm – copilul trebuie să fie deja adormit la această oră

Documente incluse in pachet