Publicat pe

Cum lungim episoadele de somn de zi?

Semne că copilul doarme mai puțin decât sunt nevoile vârstei sale:

  • Copilul adoarme în diferite locuri în timpul zilei și doarme numai 20-30 de minute.
  • Copilul se trezește agitat, chiar plângând, după un astfel de somn scurt
  • Copilul are nevoie de mai multe episoade de somn în timpul zilei decât este recomandat pentru vârsta sa – pentru că doarme doar câte 30 de minute

Cum putem ajuta copiii să doarmă intervale mai lungi în timpul zilei?

  1. Începeți să încurajați somnul independent. Odată ce copiii învață să se liniștească singuri, episoadele de somn din timpul zilei se vor lungi. Ce se întâmplă este că, și dacă se trezesc după ciclul de somn inițial, vor ști cum să adoarmă singuri la loc până când sunt complet odihniți.
  1. Copilul este excesiv sau insuficient de obosit. După cum am menționat în celelalte secțiuni, ideal este să respectați perioadele în care copilul este treaz adecvate vârstei sale. Dacă copilul merge la culcare excesiv de obosit, organismul său va fi plin de cortizol, și îi va fi dificil să adoarmă și să doarmă suficient. Pe măsură ce cresc, copiii au nevoie de ajustarea perioadelor în care sunt treji. Dacă un sunt suficient de obosiți, pot adormi, dar se trezesc mai devreme din somnul de zi.
  1. Mențineți o rutină înainte de somn, chiar dacă nu simțiți că vă ajută în vreun fel. Rutinele ajută copilul să înțeleagă că este timpul să doarmă; dacă procedați corect de fiecare dată, acest lucru va ajuta copilul să se destindă de la starea de alertă din timpul zilei. Urmați aceleași elemente ale rutinei pentru fiecare somn și veți vedea că, îndată ce începeți rutina, cu lumina diminuată, copilul începe să caște. Creierul său înțelege că este momentul să doarmă.
  1. Nu mergeți în camera copilului când doarme de îndată ce auziți un mic zgomot. De multe ori, copiii se trezesc parțial și devin vocali, apoi adorm la loc. Chiar dacă vi se pare că este complet treaz, dacă un plânge, lăsați copilului ocazia să adoarmă la loc fără a întrerupe mediul de întuneric, zgomot alb sau atmosfera somnului.
  1. Folosiți zgomotul alb pe întreaga durată a somnului. Dacă copilul se trezește după 30 de minute și nu poate adormi din nou, lăsați-l în cameră în întuneric, cu zgomotul alb pornit și nu vorbiți cu el.
  1. Aplicați regula de 1 oră. Mențineți același nivel de întuneric, zgomot alb și liniște timp de 1 oră, chiar dacă copilul se trezește după 30 de minute. Ar fi bine să nu intrați în camera copilului și să îl lăsați să încerce să se liniștească în acest timp. Dacă copilul devine agitat și începe să plângă zgomotos, puteți intra în cameră și încerca să îl liniștiți, dar fără a vorbi și a aprinde lumina. Dacă nu a adormit după o oră, puteți ridica jaluzelele și începe activitățile aferente acelei părți a zilei.

Asigurați-vă că este bine hrănit cu 1 oră înainte de somn. Copiii își schimbă programul atât de des încât uneori părinții nu știu dacă este momentul potrivit pentru a-i hrăni. Asigurați-vă că, cel puțin cu 30 de minute înainte de somnul de zi, încetează orice activitate de hrănire și, în același timp, asigurați-vă că copilul a primit suficienți nutrienți și că nu i se face foame când trebuie să doarmă. Foamea îl va trezi.

Documente incluse in pachet