Bun venit în locul unde somnul copiilor

nu mai are secrete

Lasă-mi o întrebare

Felicitări!
Dacă te afli aici înseamnă că înțelegi importanța unui somn odihnitor pentru creșterea și dezvoltarea armonioasă a copilului.

Să fii părinte înseamnă să fii pregătit pentru orice provocare. Te pot ajuta în acest parcurs, prin sfaturi și soluții atent gândite, care au întotdeauna ca scop principal starea de bine a micuțului. Dacă nu găsești răspuns la întrebările tale în secțiunea de mai jos sau în articolele de pe blog, completează căsuța, iar eu îți voi răspunde în cel mai scurt timp.

Întrebări și răspunsuri

Cum accesez Ghidul de Somn pe care l-am cumpărat?

Odată cumpărat, Ghidul devine disponibil în contul tău. Vei găsi acolo informații detaliate, atât în format video, cât și scris, despre nevoile de somn ale copilului, importanța somnului, probleme comune, afecțiuni, exemple de rutine și metode blânde de învățare.

Ghidurile Somnic de Pitic pe care le-am cumpărat sunt disponibile doar pe site?

Nu. Poți descărca Ghidul Somnic de Pitic la tine în calculator, pe telefon sau tabletă sau îl poți tipări, pentru a-l folosi mai ușor.

Este prea devreme să folosesc Ghidul de Somn dacă bebe are doar câte săptămâni?

Dimpotrivă, cu cât îi formezi mai repede o rutină și îi asiguri somnul de care are nevoie, cu atât bebelușul va fi mai odihnit, se va dezvolta frumos și se va adapta mai ușor la programul de somn.

Copilul meu are peste un an. Va mai avea efect rutina de învățare dacă nu a avut un program de somn până acum?

Deși este ideal să urmezi rutinele de somn încă de la naștere, copilul se poate adapta ușor și dacă este mai mare. Urmează sfaturile cu strictețe și ai răbdare, iar rezultatele vor apărea!

Cum programez o Consultanță?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor.

Sfaturile Somnic de Pitic sunt calificate?

Atât Ghidurile, cât și Serviciile Somnic de Pitic sunt structurate după informații învățate în instituții atestate și recunoscute internațional. Pregătirea mea cuprinde studii în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației, a Universității București, Maternity and Parenting Institute – SUA, Universității Michigan – Neurobiologia și Medicina Somnului și specializarea în psihoterapie experențială în cadrul SPER România. În prezent sunt studentă la Oxford University unde aprofundez medicina somnului.

Mă vor ajuta Ghidurile Somnic de Pitic în cazul în care copilul se confruntă cu afecțiuni precum colicii?

Ghidurile Somnic de Pitic includ informații legate de cele mai comune afecțiuni ale perioadei 0-3 ani, precum și metode de adaptare a programului de somn în situații excepționale, care să-l ajute pe bebe să se odihnească suficient dar și să îi ușureze stresul provocat de problema medicală.

Copilul meu doarme cu mine în cameră. Pot pune în practică sfaturile disponibile în ghid?

Cu siguranță! Ghidurile Somnic de Pitic includ soluții atât pentru somnul în camera lui, cât și pentru somnul cu părinții.

Vreau să îmi ajut copilul să doarmă bine, însă nu vreau să renunț la principiile mele de creștere a lui. Cât de stricte sunt metodele Somnic de Pitic?

Metodele pe care le ofer în toate Ghidurile și Serviciile mele au la bază o serie de principii care pot fi ușor adaptate și modelate în funcție de nevoile copilului și ale părinților.

Dacă achiziționez un Ghid de Somn pot primi răspuns personalizat la întrebări pe care le am?

Odată ce ți-ai creat contul pe site, ai acces la Comunitatea Somnic de Pitic, unde răspund la întrebări și ofer ajutor pentru implementarea corectă a sfaturilor pe care le găsești în pachet.

Care e diferența dintre Ghiduri și Servicii?

Ghidurile conțin materiale pentru fiecare grupă de vârstă, care te vor ajuta pe termen lung să creezi o rutină și un program de somn pentru copilul tău. Serviciile înseamnă că ne vom întâlni, în cadrul unui grup sau a unei ședințe de consultanță doar eu cu tine și partenerul tău și vom discuta, punctual, soluții practice pentru problemele de somn cu care se confruntă bebelușul tău.

Am încercat programul de somn recomandat pentru copilul meu, dar nu reușește să se adapteze. Ce aș putea să fac?

Programul de somn trebuie urmat cu strictețe o perioadă mai îndelungată pentru a vedea rezultate. Dacă însă consideri că ai urmat toți pașii necesari pentru a aduce somnul odihnitor bebelușului tău și totuși nu au avut efect, programează o Ședință de consultanță, unde putem discuta pe larg și vom găsi, împreună, soluțiile cele mai bune pentru copilul tău.

Dacă am un bebeluș de 4 luni ar trebui să iau Ghidul de Somn Învățăm să dormim - de la naștere până la 1 an sau pe cel pentru Somnul copilului de la naștere până la 3 ani?

Alege ghidul cu etapa de vârstă în care se va încadra copilul în următoarea perioadă, pentru ca programul să urmeze schimbările prin care trece.

BUN VENIT!

Sunt Oana Vlah,

Consultantul tău Certificat în Somnul Copilului

Cu toții merităm un somn odihnitor, pentru a fi în cea mai bună formă. Cu toate acestea, pentru multe familii, somnul este o provocare. La fel a fost și pentru mine. Aventura mea în știința somnului a început când am devenit mamă și m-am confruntat cu realitatea nopților nedormite și oboseala acumulată rapid. Am ales atunci să studiez mai departe știința și medicina somnului și am petrecut mulți ani înțelegând studiile și soluțiile reale pentru un somn sănătos. Am absolvit Facultatea de Psihologie și Științele Educației în cadrul Universității București și m-am specializat în psihoterapie experențială în cadrul SPER România.

Am făcut prima formare pentru somnul copilului la Maternity and Parenting Institute – SUA, apoi am început studiul în somnului adulților. Am absolvit cursurile Universității Michigan – Neurobiologia și Medicina Somnului, iar in prezent sunt studentă la Oxford University unde aprofundez medicina somnului.

Prin soluțiile Somnic de Pitic sunt alături de tine pentru a redescoperi bucuria nopților liniștite de somn, în familie.

SUNT ALĂTURI

de mine

Certificări și colaborări

NOU

pe blog

Ritmul circadian la bebeluși: care sunt orele de somn recomandate
Ce este ritmul circadian și în ce masură ne influențează somnul Ritmul circadian, sau așa cum mai este numit, ritmul nictemeral, este ciclul de procese biologice prin care trec …

Citește mai mult

Zgomotul alb, util pentru adormirea și liniștirea bebelușilor
Mulți părinți sau viitori părinți aud deseori în periplurile lor de informare cu privire la îngrijirea bebelușului lor, despre zgomotul alb, sau așa cum este el numit in engleză …

Citește mai mult

Cum pregătim camera bebelușului pentru somn
Camera bebelușului ca mediul optim pentru somn în primul an de viață, bebelușul nostru petrece între 14 și 18 ore de somn pe zi, ceea ce înseamna că spațiul în …

Citește mai mult

NOU

pe Instagram