Publicat pe

Bolile și somnul

Atunci când este bolnav și uneori și câteva zile după aceea, tiparul somnului copilului dumneavoastră se schimbă, poate să doarmă mai puțin adânc și să se trezească des.

Atunci când copilul este bolnav, lăsați deoparte orice antrenament pentru somn și faceți orice este necesar pentru a-l ajuta să se facă bine.

Febra poate provoca fragmentarea somnului și, foarte probabil, copilul va avea nevoie să vă aibă aproape, pentru a se simți în siguranță și a-i administra medicamentele necesare pentru a ține boala sub control. De asemenea, somnul este cea mai bună modalitate de a lupta împotriva bolii (alături de medicamentele prescrise). Copilul trebuie să doarmă mult atunci când se luptă cu un virus sau cu o bacterie. Dacă vrea să doarmă, lăsați-l să doarmă!

Singura regulă privind somnul pe care ar fi bine să o urmați în timpul bolii este ca orice somn din timpul zilei să înceteze până la 17.00. Astfel, veți proteja efectele de regenerare și refacere mult mai puternice ale somnului de noapte.

Răcelile obișnuite durează de obicei 7 zile. După ce a trecut faza acută a unei răceli obișnuite, puteți începe să reveniți la ce făceați înainte. Dacă copilul știa deja să doarmă independent, acum este momentul să îl ajutați să se simtă din nou în siguranță și să îi dați ocazia să adoarmă singur.

Dacă abia ați început programul și copilul a răcit, puteți amâna totul, și ar putea fi o idee bună să reîncepeți de la zero după ce îi trec simptomele.

Infecțiile urechii pot provoca numeroase tulburări de somn, deoarece durerea se înrăutățește atunci când copilul stă întins. Asigurați-vă că programați un consult cu un specialist ORL și tratați infecția cât mai curând posibil.

Dacă copilul suferă de orice altă afecțiune medicală, consultați pediatrul în privința opțiunilor de tratament și a duratei bolii.

Odată ce a încetat faza acută, puteți reîncepe să construiți o rutină constantă a culcării seara, cu semnale clare ale somnului. Mențineți întotdeauna mediul discutat la secțiunea 2- Organizarea mediului perfect pentru somn și aveți încredere în copil în procesul de a învăța cum să se liniștească singur. 

Oricât de greu v-ar fi să vă vedeți copilul bolnav, cele mai multe boli ale acestei vârste trec repede și în curând o să vă simțiți mai siguri de sine atunci când copilul se molipsește de vreun virus. Bolile tipice au un impact redus asupra somnului și, de îndată ce trec, copilul revine la tipul de somn cu care era obișnuit înainte.

Documente incluse in pachet