Te invit sa ne cunoastem

Abordarea mea

Abordarea Mea - Somnic de Pitic

De cele mai multe ori, atunci cand parintii se confrunta cu problemele de somn ale bebelusilor sau copiilor lor, acestia cauta informatii sau ajutor fie la alti parinti sau rude, fie pe internet.  Intrebarile lor raman insa fara raspuns atunci cand realizeaza ca sfaturile nu se potrivesc cu nevoiele lor, valorile sau temperamentul copilului. Sfaturile gasite pe internet sunt fie sfaturi generale, care nu se pot potrivi oricarui copil, fie nu adreseaza problemele de baza – cum ar fi cauzele care au condus la acele probleme si ofera solutii „usoare” dar care nu pot fi aplicate de parinti.

Atunci cand vorbim despre probleme sau provocari legate de somn este esential sa intelegem si sa luam in calcul toti factorii care isi pun amprenta pe echilibrul bebelusului si al nostru.

Abordarea mea este una completa. Voi analiza intotdeauna temperamentul copilului, starea emotionala si dinamica familiei, dieta, valorile familiei, precum si problemele medicale ce pot influenta somnul. Deasemenea, voi pune intotdeauna pe primul loc datele stiintifice legate de somn, informatiile documentate ale doctorilor din domeniu. A fi parinte vine la pachet cu multe  incertitudini, iar somnul si nevoia de somn a bebelusului ocupa de foarte multe ori primele locuri in piramida intrebarilor. Intelegerea cat mai multor cauze ale provocarilor cu care va confruntati va va ajuta enorm in maniera in care veti vedea somnul pentru familia voastra pe viitor.

Consultanta in somn inseamna pentru mine intelegerea si rezolvarea provocarilor cu care parintii se confrunta, inseamna dorinta de a ajuta cat mai mai multe familii sa se intoarca la un somn odihnitor si la echilibrul care sa le permita sa se bucure de timpul petrecut impreuna.

Certified Sleep Professional

METODA

Formarea mea in Somnul bebelusului si al copilului in cadrul Institute of Matternity and Parenting, precum si profesia de psiholog imi ofera deschiderea si cunostintele in a gasi cea mai buna solutie pentru fiecare familie in parte.
 
Sunt adepta construirii unor fundatii de somn sanatoase, dezvoltarea unei rutine cat mai placute de somn si construirea unui mediu de somn sanatos si sigur. Toate metodele folosite de mine sunt blande. Nu sunt adepta tehnicilor Cry it Out.
 
Este bine sa stiti de la inceput insa, ca in momentul in care orice bebelus/copil trece prin schimbari, o anumita doza de frustrare poate cauza momente de plans. De cele mai multe ori acestea sunt foarte scurte si ne asiguram intotdeauna ca cel mic nu este lasat singur sa planga ci este asigurat in permanenta de dragostea si suportul parintilor sau ingrijitorilor lui. Plansul este maniera in care cel mic comunica cu noi si este important sa intelegem motivele si cauzele pentru care el manifesta acest comportament.
 
Abordarea holistica ma ajuta sa inteleg intreaga paleta emotionala si comportamentala care poate duce la probleme de somn. Metodele folosite sunt variate si intotdeauna adaptate nevoilor si obiectivelor parintilor.

CELE MAI IMPORTANTEASPECTE CU CARE LUCREZ

  • Analiza programului de somn si adaptarea acestuia la nevoile specifice varstei copilului.
  • Crearea unui mediu de somn sigur si sanatos.
  • Evaluarea starii emotionale a mamei si a familiei.
  • Analiza problemelor medicale existente si recomandarea spre specialisti daca este cazul.
  • Rezolvarea punctuala a trezirilor nocturne, durata prea scurta a somnului de zi precum si probleme la adormirea de seara.
  • Analiza dietei si adaptarea acesteia pentru un somn odihnitor.
  • Dezvoltarea unor activitati de zi care sustin somnul.
  • Ajutor in schimbari de mediu/familiale: mutare, venirea unui nou membru in familie, trecerea de la patul mic la cel mare, schimbarile de fus orar sau trecerea de la ora de vara/iarna.
  • Analiza si evaluarea problemelor cauzate de ritmul cicardian.