Abordarea Mea - Somnic de Pitic

Abordarea Mea

Atunci cand vorbim despre probleme sau provocari legate de somn este esential sa intelegem si sa luam in calcul toti factorii care isi pun amprenta pe echilibrul bebelusului si al nostru.

Abordarea mea este una completa. Dupa multi ani in care am lucrat cu familii si probleme de somn diferite, am realizat ca ceea ce lipseste in majoritatea cazurilor sunt informatiile esentiale pentru a oferi copiilor mediul, rutina, programul adecvat varstei lor. De foarte multe ori s-a intamplat ca dupa redresarea acestor elemente, sa nu mai fie nevoie de nici o forma de sleep training, pentru ca cel mic avea nevoie in primul rand de o igiena buna de somn.

Pachetele de somn online, impartite pe fiecare categorie de varsta, cuprind toate aceste informatii. Ele pot fi aplicate acasa de catre orice parinte. In fiecare ghid veti gasi suport pentru crearea unui mediu sanatos, programul de somn adaptat fiecarei varste, regresiile de somn, detalii despre probleme medicale ce pot avea un impact negativ asupra somnului, precum si metode practice prin care il puteti ajuta pe cel mic sa devina din ce in ce mai autonom in adormire si readormire.

Apelurile telefonice sau consultatiile la domiciliu reprezinta o completare a sfaturilor deja testate, din pachetele online. Incurajez parintii sa citeasca sis a aplice cat mai mult din sfaturile scrise. Daca ulterior considera ca mai au nevoie de suport, putem sa petrecem 1-2 ore impreuna pentru a discuta despre situatii speciale, sau pentru a va raspunde la orice alte intrebari apar pe parcurs. Va garantez insa, ca daca urmati indeaproape sfaturile din fiecare categorie de varsta, veti avea un copil odihnit, care se va dezvolta optim si se va bucura de un somn inalt calitativ.

A fi parinte vine la pachet cu multe  incertitudini, iar somnul si nevoia de somn a bebelusului ocupa de foarte multe ori primele locuri in piramida intrebarilor. Intelegerea cat mai multor cauze ale provocarilor cu care va confruntati va va ajuta enorm in maniera in care veti vedea somnul pentru familia voastra pe viitor.

Consultanta in somn inseamna pentru mine intelegerea si rezolvarea provocarilor cu care parintii se confrunta, inseamna dorinta de a ajuta cat mai mai multe familii sa se intoarca la un somn odihnitor si la echilibrul care sa le permita sa se bucure de timpul petrecut impreuna.

logo AASM
Certified Sleep Professional

CELE MAI IMPORTANTEASPECTE CU CARE LUCREZ

  • Analiza programului de somn si adaptarea acestuia la nevoile specifice varstei copilului.
  • Crearea unui mediu de somn sigur si sanatos.
  • Evaluarea starii emotionale a mamei si a familiei.
  • Analiza problemelor medicale existente si recomandarea spre specialisti daca este cazul.
  • Rezolvarea punctuala a trezirilor nocturne, durata prea scurta a somnului de zi precum si probleme la adormirea de seara.
  • Analiza dietei si adaptarea acesteia pentru un somn odihnitor.
  • Dezvoltarea unor activitati de zi care sustin somnul.
  • Ajutor in schimbari de mediu/familiale: mutare, venirea unui nou membru in familie, trecerea de la patul mic la cel mare, schimbarile de fus orar sau trecerea de la ora de vara/iarna.
  • Analiza si evaluarea problemelor cauzate de ritmul cicardian.